Dagbesteding

Persoonlijke ontwikkeling en het aanleren van dagelijkse vaardigheden zijn belangrijke uitgangspunten in het ontwikkelen van de zelfredzaamheid. Bij Leeffijn zetten wij ons dagelijks in om onze cliënten te ondersteunen bij het vinden van een passende en vooral zinvolle dagbesteding. Uiteraard behoort het volgen van een externe opleiding als opmaat naar een plezierige werkomgeving eveneens tot de mogelijkheden. Leeffijn werkt in de regio samen met diverse scholen en bedrijven. Bespreek je individuele wensen en mogelijkheden met je persoonlijk begeleider en wij gaan aan de slag.

Helaas ervaren wij ook dat het voor sommige cliënten niet direct vanzelfsprekend is om zich te begeven binnen een werkgroep of opleidingsklas. Misschien heb je meer tijd nodig? Leeffijn begrijpt dat. Het is juist belangrijk dat een ieder in zijn/haar eigen tempo de ontwikkeling ervaart. Onze professionele begeleiding is daar ook op voorbereid. Wij stellen ons steeds als hoofddoel om onze cliënten – voor zover mogelijk – weer in contact te brengen met hun wensen en hen positief te activeren binnen de samenleving.

Leeffijn is gecontracteerd zorgaanbieder voor passende dagbesteding. Wij hebben binnen onze eigen mogelijkheden een gevarieerd aanbod aan dagactiviteiten in huis. Denk hierbij aan:

  • Kooklessen en samen eten;

  • Sporten en lichamelijke oefening;

  • Werkplaats techniek;

  • Tekenen en schilderen in de creatieve ruimte;

  • Muziek maken;

  • Werken in onze moestuin.

Reacties gesloten.