Begeleiding

Als je zelfstandig gaat wonen, komt er veel op je af. Naast alle leuke en spannende ervaringen, moet je wel van het ene op het andere moment bijvoorbeeld zelf je huishoudelijke werkzaamheden verrichten. En naast het ondervinden van een goed dag- en nachtritme, moet je ineens zelf zorgen voor je dagelijkse boodschappen. Ook het bijhouden en ordenen van je financiën is een belangrijk aspect om zelfstandig wonen echt tot een succes te maken. Wij van Leeffijn ondersteunen jou daarbij, zodat jouw zelfstandigheid wordt vergroot en je er toch niet alleen voor staat.

In een intakegesprek bespreken wij samen wat jouw hulpvraag is en maken wij, op basis van jouw wensen en vragen, het begeleidingsplan op. Wij gaan er wel vanuit dat je gemotiveerd bent om zoveel mogelijk zelf te doen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je al wel voldoende vaardigheden hebt om eenvoudige huishoudelijke werkzaamheden te verrichten. Persoonlijke verzorging, zoals zelf douchen, tanden poetsen en aankleden etc., zien wij als basisvaardigheden.

Het begeleidingsplan of ook wel plan van aanpak genoemd, is een opsomming van vaardigheden en ondersteuningspunten die jij graag verbetert wilt zien. Wij moeten daarmee aan de slag en leggen zo nodig verantwoording af van onze werkzaamheden aan bijvoorbeeld gemeente of het zorgkantoor.

Zo’n plan waarmee wij samen structuur brengen in jouw woonsituatie, bestaat bijvoorbeeld uit de volgende doelen:

  • Begeleiding bij het vinden van een goed dag/nacht ritme;

  • Begeleiding bij het zoeken en vinden van dagbesteding;

  • Leren omgaan met het maken en nakomen van afspraken;

  • Het aanleren van sociale vaardigheden en begeleiding bij activiteiten;

  • Aandacht voor persoonlijke verzorging;
  • Het op orde houden van financiën en administratie.

Als het nodig is, bieden we ook ondersteuning bij praktische zaken; zoals boodschappen doen, koken, het schoonhouden van je huis, het verzorgen van de was of kleding kopen.

Reacties gesloten.