Beschermd wonen

Beschermd wonen of ondersteuning met noodzakelijk verblijf is een prettige zorgoplossing voor mensen die op basis van een afgegeven zorgbeschikking (nog) niet in staat zijn om geheel zelfstandig te wonen. Zo’n zorgbeschikking ontvang je op basis van de WMO van jouw gemeente of op basis van een langdurige zorgindicatie van het CIZ (Centraal Indicatiestelling Zorg).

Leeffijn begrijpt dat je dan ook graag de volgende stap wilt zetten. Als je éénmaal op jezelf gaat wonen, ervaren wij dat het wegvallen van de dagelijkse structuur van ouders of van een woongroep onzekerheden met zich meebrengt. Deze stap naar zelfstandig wonen is op dat moment (nog) niet passend bij jouw vaardigheden. Wij hebben ons gespecialiseerd in de begeleiding bij zelfstandig wonen voor mensen met een vorm van autisme, een persoonlijkheidsstoornis of een VG-indicatie die aansluitend is.

Wij hebben goed nagedacht bij onze woonvorm en niet gekozen voor gemeenschappelijke verblijfruimtes en groepsbegeleiding. Bij ons woon je in een eigen appartement en krijg je persoonlijke begeleiding op de punten waar jij nog ondersteuning bij nodig hebt. Echt maatwerk waarbij het beleidsplan (zorgplan) voor jouw is geschreven. Dat biedt duidelijkheid, vertrouwden en veiligheid. Voor ons de bouwstenen waarop wij jou de opmaat naar zelfstandigheid laten ervaren. En dat geheel in jouw tempo.

Onze zorg en begeleiding valt binnen de kaders van de gemeente(n) en zorgkantoor waarmee wij contractueel verbonden zijn. Daarmee weet je dat Leeffijn onder de juiste controle en verantwoording valt.

Staat onze aanpak jou aan of ben je nieuwsgierig geworden naar onze werkwijze, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij luisteren graag naar jouw ideeën. Uiteraard is je huidige begeleider/behandelaar en/of ouder/verzorger eveneens van harte welkom.

Reacties gesloten.